Trötta mammor med barnvagn

Jag och Mr pratade om det här fenomenet om trötta mammor. Dom med barnvagn, trötta, gråa, suckandes, gärna med stripit hår och mysbyxor. Han tyckte att det var underligt att man aldrig såg nå pappor som såg likadana ut. Ehh.. hallå? Var tvungen att då informera honom om att det inte alls är konstigt, hur länge är pappor hemma med sina barn i jämförelse med mammorna? Och när papporna väl "kan" vara hemma med sina knoddar så är dom lite större. Den där gråa suckandes mamman kanske har suttit uppe halva natten och ammat en bebbe med sina såriga bröstvårtor. Det har garanterat inte papporna ni ser!
Är inte så konstigt att "Latte-morsor" har kommit till, kaffe är det enda som kan hålla morsorna vid liv!
Men sen så tycker jag att så där över piffade morsor kan kännas fel, bara fel. Ett exempel jag såg häromdagen på bussen: en ganska ung morsa står med sin barnvagn, hon har fixat hår, knähöga stövlar med en ordentligt hög klack, en kappa som slutar någonstans under rumpan. Hon böjer sig fram för att fixa nått i vagnen och man ser att kappan glider högre och högre upp, "Snart" tänker man "snart ser man hennes kjol" Men icke! Hennes kjol (el. klänning) är så kort eller helt enkelt obefintlig! Sånt känns bara märkligt..
En gång när skrutt var liten var jag in till stan och besökte en vän, hon gick med barnvagnen. Efter ett tag så frågar hon mig varför folk glor på henne "Ja kan det vara så att du har kortkort och skyhöga klackar och går med en barnvagn?"
Förlåt mig för det jag kommer skriva, men det är inte ok att vare sig va en helt nersunkad mamma eller en sån över piffad. Det tar inte jätte lång tid att duscha och tvätta håret, om ni har en barnspya på er tröja.. ta en annan? Om du känner dig trött och hängig varför utsätta dig för sådana irritationsmoment som att åka buss? Gå till Ica? Ta en promenad i skogen eller nått om du känner att du vill ut med bebbe.
Och ni piffade morsor, det är inte så praktiskt med klackar och korta kjolar när ni ska sitta i sandlådan och leka..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback